top of page
roccaalmareltk

Persoonilugu : Kuidas minust sai rahvusvahelise võistluse kohtunik

Meie klubi esimene persoonilugu räägib poisist, kelle pühendumus on tunnustamist väärt.

Lukaga kohtusime lauatennisesaalis 1,5 aastat tagasi, kui ta tuli proovima, et mis sport see lauatennis õigupoolest on. Kuna Luka oli eelnevalt pikalt käinud žonglöörimise ja akrobaatika trennis, siis koordinatsiooni ning tunnetusega polnud tal mingeid probleeme. Ei läinud kaua, kui juba oli Luka treeningpäev kolmetunnine. Juba siis sai Luka pühendumust teistele eeskujuks tuua.

Kui eelmise aasta novembris toimus lauatennise lauakohtunike koolitus, siis oli täiesti loogiline, et Luka õppis koos teistega. Luka andis esimesena ära oma eksamitöö ning sai ka esimesena positiivse vastuse - sooritatud! Eksami on koolitusel osalenutest positiivselt sooritanud viis meie klubi noort.

Kohe kuu lõpus toimus rahvusvaheline võistlus Estonian Open 2019. Meie klubist oli Luka nõus tulema lauakohtunikuks. Rahvusvahelistel võistlustel lauakohtunik olla on auasi, kuid ka päris suur vastutus. Suhtlus mängijate ja treeneritega käib inglise keeles ning pingeolukorras võib vaja minna ka kollaseid ja punaseid kaarte.

Võistlus kestis neli päeva ning tööpäevad kujunesid kohtunikel vahel isegi kümnetunnisteks.

Kõige keerulisemaks pidas Luka ise kohtumisi, kus tuli lugeda ka paarismänge. Võistluse lõppedes arvas Luka, et kollaseid kaarte sai näidatud 5 või 6. Kõrvaltvaatajana nägin olukorda, kus pealtvaatajad olid positiivselt üllatunud Luka poolt Israeli mängijale vajalikul momendil konkreetselt antud kollase kaardi eest. Ei tasu unustada, et tegemist on noorkohtunikuga, kelle jaoks see oli esimene rahvusvaheline võistlus.

Kokkuvõtteks arvas Luka, et kogemusi tuli antud võistluselt palju ning motivatsioon kohtunikuna töötada ja ka ise mängijana treenida aina kasvas.

Soovime Lukale edukat karjääri kohtunikuna ning häid sportlikke saavutusi mängijana!


Foto : Kert Saarma



Comments


bottom of page